"Slow caching"... :)

Jotain jorinaa

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Elo 03, 2014 1:21 am

Vähän on ollut kuumaa ja laiskana on tullut oltua, mitä nyt jotain geoilua jne. ja muutama gätkökin tuli kylvettyä Etelä-Suomeen tuossa välissä. Yhtään virallista letterboxia ei ole tällä välin leimattu, eikä hybridiäkään. Jossain Uudenmaan virkistysalueyhdistyxen Korpuddenissa Inkoossa leimattiin kutenkin oikeassa postilaatikossa ollut vieraskirja vähän noin niinkuin harjoituksen vuoksi.. :D Joku aika hieno gätkökin tuli käytyä saman kunnan Bärosundissa ja sieltä saaren mantereelta katseltiin vähän haikeana Elisaareen, jossapa vain parin sadan metrin, mutta merenlahden toisella puolen saattaapi olla partiolistattu lodjaus-lodju vielä saavutettavissa. Ei sitten kuitenkaan jaksanut jäädä laiturille "liftaamaan". Saas nähdä mtä tuon kanssa..

Häärättiin jotain Kiskon seutuvilla tässä, niin ihan toisaalle suunniteltu "Black Dog" putosikin sitten ihan "pikku" mutkalla Suomen "seuraavaksi aktiivisille" etsästysmaille.. :) Eikun etsimään ja omat musteet messiin. ;)

Tulipa tuossa sen listausta väsäillessä korjattua AQ:n serverin rikkoma "tonttupurkin" johtolankakin. Siitä oli kuvat kadonneet kokonaan näkyvistä. :shock: Oli ne koodissa tallella toki, mutta mysteerihän se on jonkun aikaa sitten tainnut olla. Affenanmaan 'Mariehamn Mariner'- lootaa taitaa vaivaa sama ongelma edelleenkin. Ihme juttu. Liekö tila finaalissa vai mikä, kun tuli vielä tarkoituksella pienennettyä nuo kuvat alle 125kt ja silti niitä on pienennetty näköjään tuonne galleriaankin??! Nippa nappa niistä saa selvää.?

Sipoonkorpeen on jo loota ja varsin yksinkertainen johtolanka ynnä purkkikin valmiina, mutta vähän mietityttää kyllä edelleen metsähallituxen alueella puuhailu. Jossain vaiheessa pitäisi kyllä joku letterboxi löytääkin taas.. :cry:
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Elo 03, 2014 1:44 am

ihmiskoira kirjoitti:Jossain Uudenmaan virkistysalueyhdistyxen Korpuddenissa Inkoossa


Juu siis Kopparnäsissä.. Korpudden on Mustiolla nykyisessä Raaseporissa Lohjanjärven rannalla. Kiva paikka sekin kyllä, vaikka lootan istuttaisi.. :)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ma Elo 18, 2014 8:47 am

Perjantai-lauantai-yönä Lahdessa gätköilemässä ja paikallinen Aakkos-Chicago-hybridi tuli samassa syssyssä etsästettyä. Joskus melkein jo vuosi takaperin tuli yritettyä häntä viimeksi, mutta silloin vähän kieroon luettu kartta ajatti pikkuisen metsään...

Kohtuullinen tehtävä, mutta toimii autoa paremmin polkupyörällä ja vielä varmemmin virtuaalina karttaharjoituksena. Ilman autoa saattaa tulla äkkiä ajatusvirheitä kulkusuunnista jne. ja autolla taas ei pääse kunnolla ja laillisesti kaikkiin johtolangassa ohjattuihin, mistä tulee sekaannusta. Gätkörasiassa oli vähän heikompilaatuisempi lasten leimasin, mutta olipa sentään. Ihan ensimmäisenä sitä sai käyttää ja ensileiman vieraskirjaankin leimailla. :mrgreen:

Loppusijoitus ei hänellä ollut se kaikkein ympäristöystävällisin mahdollinen, vaan samaa sorttia kuin vaikkapa Liedon linnavuorella, vaikka tässä nimenomaisessa tapauksessa tuhoja kohteeseen ei ollut hämmästyttävää kyllä juurikaan syntynyt, mikä lienee suuremman boxin ja hankalamman tehtävän ansiota.

Lootien istuttelu on ollut vähän jäissä (vaikka joku gätkö onkin piilotettu tässä välissä) ja mitään ei ole tullut veisteltyäkään, paitti huonoa humooria.

Porvooseen on ilmaantunut uusi hybridin tapainen, pitääpä käydä katsastamassa sitä, kunhan ennättää. :)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ma Elo 18, 2014 9:06 am

ihmiskoira kirjoitti:Eilen lopultakin jo kauan suunnitellussa suunnassa -Heinola-Kouvola-Mäntyharju-Mikkeli-Juva- käkköilemässä ja paikallisia LB-crossovereita etsästämässä.. -/- .. ja yhdessä leimasimeksi oli tarkoitettu pulloaihion korkkiin raaputetut viirut (ei oikein toiminut..).


Tiedoksi:

Tuli viitattua aiheeseen gätköily-palstalla ja tekijä laittoi viestiä, että nyt on oikea leimasin hänessäkin. Mahtavaa. :) Sielläpäin taitaa olla vielä pari boxin tapaista katsastamatta, niin josko joku kerta eksyisi mokoman poimimaan, niin olisi sieltäkin muutakin kuin "suttua valkoisella" :mrgreen: löydön todisteeksi.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ke Elo 20, 2014 7:56 pm

Adoptoitiin Liesjärven kansallispuistosta (tai toinen sijaitsee metrin pari alueen ulkopuolella) pari paikallista arkistointi-uhan alaista gätköä, kun suunnitelmissa on jo jonkun aikaa ollut lodjaus-lodjun istuttaminen tuohon suuntaa, niin hoituu niiden huolto sitten samalla.

Ajateltiin että voisi fiksata sen varsinaisessa puistossa sijaitsevan jemman samankaltaiseen setuppiin kuin paikalliset metsähallituxen lodjut ja laittaa rasiaan myös leimasin, sekä listata se jollekin lodjaus-sivustolle. Äkkiäkös siihen pienen ja helpon johtolangankin lykkää niille, jotka pystyvät etsästämään ilman gps-koordinaatteja. Käkköilijät eivät tule saamaan tuosta virtuaalista hybridi-ikonia, se ei varmaan mahdottomasti paljon ketään ahdista. Ihan hyvä idea se oli entisen omistajankin mielestä.

Miksikä tällaista operaatiota voisi kutsua? Boxnappaus? :)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ti Syys 09, 2014 11:26 am

Jotain on taas sitten edellisen viestin tapahtunutkin.

Käytiin Kuusankoskella "riimitellen" -geolootalla ja se oli varsin mielenkiintoinen sikäli, että parkkinaatit oli annettu lähemmäs, kuin mistä johtolanka alkoi. Eli siis gätköilijöille tehtävä on nopeampi kuin lodjaajille...kiva.. Mentiin lodjaamalla tietty ja alkupään ohje toimikin hyvin sinne parkkipikalle asti. Sitten johtolanka hajosi, -lienee tehty toisena vuodenaikana tehty tai jotain,ja lopussa vielä etäisyyksissä jne. oli pientä ihmetystä, mutta astia löytyi vainulla jo ennen ihan loppuun pääsyä. Suoraviivainen juttu sinänsä toisaalta kyllä. Rasiassa oli kaupan leimasin ja pieni mustetyyny. Gätköilijät kun tykkäävät käyttää leimaa ja ovatkin listanneet tätä kovasti suosikkeihinsa, mutta ihan ensileimauksen pääsi jälleen tekemään vieras/lokikirjaan..

Partio-lodjaus Miihkali on näemmä myös jotenkin aktivoitunut ja laittoi ilmeisesti jonkun Pihlajamäki-päivän kunniaksi pari gätkö-hybridiä ja nyt sitten näemmä pari päivää sitten ihan lodjaus-lodjunkin. Hybridit on ilmoitettu gätköilysivulle "tradeina", so. niistä ei saa virtuaali-kirjekuorta, mikä ei ole todellakaan ollenkaan huonompi idea.. :)

Eli "Kiinalaista kivityötä" ja "Aarnivalkea" käytiin etsästämässä heti julkaisun aikoihin ja kohtuullisen mukavasti löytyivät, rasioissa ei ollut leimasimia :shock:, joten laitettiin niihin ystävällisesti itseveistetyt. 8-) Toinen on näissä käytetty rasia kokoa mikro, -joten hieman sai modifioida paikan päällä ja tuskin löytyy ja toinen sitten "metsähallituxen" lodjuista tuttua sinänsä ihan hyvää laatua mihin. Kätköpaikan ilmastolle altistuminen saattaa tosin tehdä tepposet hänelle, vaan eihän sitä koskaan tiedä.. kop kop.

Tekijän usin "Kirnu" onkin sitten mallia "haastava" ja sellainen se kyllä olikin.. , tulipa katsastettua ohimennen, ei löytynyt. Ei sanota mitään mahdottoman kriittistä, ennenkuin on enemmän syytä..mutta .pieni: Hmm.?.nyt kuitenkin. Josko vielä ennen talvea yrittäisi, lumella ja pakkasrlla tuolla on aika ikävä puuhailla, vaikka talvisaatavaksikin on näemmä merkitty. Nähtäväksi jää. Koskapa asiasta ei ole erillistä mainintaa, niin oletettavasti rasiassa on leima. Rasiakoosta ei ole minkäänlaista hajua, -liekö se sitten syynä haastavuuteen. Muita mahdollisuuksia ei oikein tohdi ruveta arvailemaan.

Liesjärvelläkin käytiin jossain välissä huoltamassa ja katsastamassa, mutta minkäänlaista lootaa ei sinnepäin vielä toteutettu. Torronsuollakin pyörähdettiin samalla kierroksella ja sinne kyllä tällätään boxi ilman muuta, kunhan nyt joskus ehtii..
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » To Joulu 25, 2014 6:10 pm

Kaikenlainen lodjailu on vähän jumissa. Gätköjä on jokunen tehty kyllä.. :oops: Liesjärven lootanpuolikas on edelleen ilman leimaa.., muttei ole häntä vielä lootaksi listattukaan. Jollain geolootalla käytiin vissiin jossain välissä ja yksi geokollegan jemma (The Wedding present- Häälodju) autettiin julki, vallan mahdottoman hieno siitä tulikin, ja Sipoonkorven kupeessa mennään!

Sinnepä on omiakin suunnitelmia, vaan miten lienee luonnistuu jaa millä aikataululla.. Pantiin AQuun joulutervehdys myös, -niin näyttää että ollaan hengissä.. Sulka hattuun! 8-)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja Rii » La Maalis 21, 2015 1:53 pm

Sori, voi olla, että kyselen tyhmiä, mutta mitä toi Slow caching tarkoittaa? Siis osaan kyllä englantia sen verran, että ymmärrän mitä se on suomeksi, mutta en tajua mitä se tarkoittaa!
Rii
 
Viestit: 8
Liittynyt: La Maalis 21, 2015 1:39 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » La Maalis 21, 2015 4:22 pm

Mitä lie hyvin pienten sisäpiirien sisäpiirihuumoria.. :mrgreen: Se tarkoittaa toki nimenomaan hidasta kätköilyä. Geokätköilijät kutsuvat "slow caching"- kätköksi mitä tahansa sellaista kätköä, mikä sijaitsee yksinään jonkun metsikön keskellä ja matkaa esim. lähimmästä parkista tai metsätieltä astialle tulee yli puoli kilometriä. Geokätköilyssä määrä merkitsee usein enemmän kuin laatu. Niinpä riittävän syvälle skutsiin pydätty pönttöä etsitään usein suhteettoman vähän, vaikka paikka olisi kuinka hieno.

Letterboxaus eli lodjaus eli böxäys eli "pöpeily" :roll: on taas parhaimmillaan nimenomaan hidasta kätköilyä jos mikä. Ja tosiaan, kun iso osa harrastusta liittyy hybridien metsästykseen, niin ei se nyt niin hatusta nyhjäistyä ole käyttää gätköily"termiä".

Tämä ketju on sinällään aika turha ja sisältää paljon meidän kohtuullisen subjektiivisia kokemuksiamme lootilta ja sen tapaisilta, mutta josko joku saisi jonkin inspiraation. Mene tiedä.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » La Maalis 21, 2015 8:15 pm

Vakuutan, ettei tämä keskusteluketju ole silkkaa synkkää yksinpuhelua, vaikka yleensä vain luen ja harvoin kirjoitan. ;) Se taas johtuu siitä, että harrastan silleen on/off-tyyppisesti, joten etsin ja löydän vähemmän, ja niinpä sitten on vähemmän kerrottavaakin kuin aktiivisemmalla harrastajalla.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Turhaa turinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron