"Slow caching"... :)

Jotain jorinaa

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ti Touko 19, 2015 2:26 pm

Pornaisten kalkkikivilouhos-kätkö julkaistui sitten jo ja sehän onkin käytännössä lodju - ilman leimaa ja kivaa letterbox-ikonia tosin. Näin ollen gätköilijät eivät edes bonjaa lodjaavansa.. :mrgreen: . Toki checkkeristä pitää tarkistaa johtolanka enste. Loppu on ns. maastomysteeriä.. heh. Näinkin simppeli jekku on ihmeen vaikea etsästäjille ja jotkut eivät olleet löytäneet lainkaan.. pöh.

Kätköilijät eivät ole tottuneet ajattelemaan maastossa. Eivätkä juuri etsimäänkään, -sillä po. jemman varsin selkeästä avainkohteesta etäisyys kätkörasialle on ilmoitettu. Kätköpaikkakin on erinomaisen selkeä, jopa puulaji on ilmoitettu. Jahas, no niin, okei -se on se mikä tuossa ilmeisesti mättää- ei hyvää päivää sentään. :shock: Täytyypä muistaa mokoma pikku yksityiskohta tulevia ilkeyksiä suunnitellessa..

Lodjauspuolella varsinaista nollamenoa, tosin Liedon "Yökukkuja"-hybridintapaisesta käytiin ottamassa (vielä kirjailematon) yritys. Se toimii lodjaus-lodjuna muuten mainiosti, mutta matkalla tulee pelkkien heijastimien lisäksi pari suuntima-projektiota, mitkä voivat tuottaa ongelmia kartalla/ kompassilla huuhaillessa. Jonkinlainen etäisyysmittari, gps-laite tai puhelin on hyvä olla, jos ei ole tottunut arvioimaan etäisyyttä ja pimeässä se ei kovin helppoa ole muuta kuin askeleitaan laskemalla. "Suorin reitti" ei vaan mitenkään toimi pimeässä, no juu.. Loppupisteelle löytää about kompassisuuntimalla, mutta 2. välipisteeltä seuraavaksi tavoiteltava heijastin oli sen verran etäällä, että pelkällä suuntimalla on helppo mennä ohi " aloituspisteen". Noo.. suuntaan loogisesti haahuilemalla joku väliheijastin löytynee ennemmin tai myöhemmin, mutta onhan se älytöntä perata hehtaaritolkulla turhaan. Tuonne ilman muuta kaverin kanssa, niin saa laajennettua etsintäsektoria (!). Matkan varrella on pari gätköä, joista kallion päällä majaileva olikohan se "Liedon korkein kohta" tjms. on kyllä hieno ja jännittäväkin pimeällä, mutta maisemat olisivat toki oletettavasti mieltä liikahduttavammat päiväsaikaan.Varmaan lähemmäs kolme tuntia meni haahuillessa yöllä skuugessa. Loppulootaa ei vaan löytynyt..

Porvoossa on ottietäisyydellä yksi hybridi, -vaan Loviisassa kätkötyshommissa pyörähtäessä ei oikein ennättänyt. Munapirin kylämuseossa käytiin gätköilemässä ja Strukan sululla (nähtiin se käytössäkin). Jonnekin viritettiin myös omia gätköjä, joista toinen on julkaisua vaille valmis. Terrainia pukkaa 4,5.. ei mahda mitään. Kyllä sinne ilman apuvälineitä menee, mutta paikka on oikeasti kohtuullisen vaarallinen.. (lue: jännittävä) ja varsinkin sadeilmalla + kaveri on mukava olla varmistamassa, sillä purkilta ei välttämättä pääse yksin pois, jos jotenkin vaikka venäyttää itsensä. :|

Paikan luonteesta johtuen laitettiin NATO-ammuslaatikko. Pääsi taas testaamaan maalien pysyvyyttä. Ja vähän heikostihan ne pysyvät, kun kiveä vasten hieroo.. :P Pikkuisen ehkä ohi aiheen gätköhommat näin lodjaus-palstalla--sorry..
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ke Touko 27, 2015 2:57 pm

Nyt kun plant ja re-plant on pläntätty maastoon, niin piti sitten käydä Porvoon uudella hybridillä. Se toimi hyvin lähes loppuun saakka. Siellä olikin sitten välipiste-mikrorasia, mikä sisälsi luvattujen ohjeiden sijasta pelkät gps-koordinaatit, vieläpä varmuuden vuoksi kahteen kertaan. Vähän ikävää, sillä kaikki oli muuten hyvin kuosissa ehkä snadisti muurahaspesiin sidottua johtolankaa (talvisaatavaksi merkitty..) lukuunottamatta, -mutta voihan niiden sijaintiakin arvailla loppupeleissä, eipä siinä mitään. "Ihan kiva" ja tavallaan aiheen mukainen pieni ostoleimasin oli hänessä, joten listattu löydöksi eniveis.

Piti sitten mokomasta suivaantuneena tehdä oikein erillinen lista "Valehybridit", -johon sai listattua muutaman sellaisen geolodjun, -joita ei voi lodjata, -tai jotka eivät sisällä leimaa lähdöstä tai jotka ovat lodjuiksi vaarallisia. Tuollainen:

Valehybridit

Joku varmaan ahdistuu, mutta minkäs teet. Jossain se raja kulkee näissäkin hommissa. Pitäisi jossain vaiheessa aloittaa se puhuttu "lodjattavat gätköt"-lista, josko vähän pehmentäisi vaikka.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ma Kesä 01, 2015 11:56 pm

Etsitty muudan "Tulikukka"- loota Kaarinasta. Kivasti löytyi. :) Pikkuisen tuli tulkittua johtolankaa ns. "sinne päin",ja vähän vaistolla mentiin loppuun-, mutta kun puulajit täsmäsivät (voi tuntua hassulta kiinnittää huomiota tähän , mutta puiden sekoittuminen johtolangassa ei oikeasti ole ihan pikku juttu. terv. nimim. "päin männyt"..), -niin näin lehdellisenä vuodenaikana löytäminen luonasi jetsulleen. Taisipa siellä olla jotain muutakin suuntaa antavaa, muttei nyt vallan spoilata sentään..

Samalla reissulla tuli sitten paikattua sekä Liedon "Yökukkuja"-hybridi, että Naantalin "Justus". Molempiin saa helposti tuhrautumaan tuntikausia, Liedossa isoin ongelma on loppupurkin hankala sijainti/ virheellisesti ilmoitettu maastoarvo ja Naantalissa melko epäystävällisellä tavalla "älyvapaa" ja hieman "vasenkätinen" kiiluvaisten sijoittelu ja virheellinen, vääriin johtopäätöksiin ohjaava attribuutti.

Molemmissa kätkörasiat ja niiden setuppi oli erinomainen. Toisessa oli kaupan kumileimasin ja toisessa puinen, mutta ostomallia hänkin. Puuleimasimia käyttäessä on hyvä leimata pehmeää alustaa (esim. jalka/ käsivarsi vasten, mikäli mahdollista.

Yökukkujassa kannattaa myös laajentaa heijastimien etsintää ja mikäli pelkällä kompasilla on liikkeellä, niin saa olla tarkkana varsinkin ensimmäisessä välisiirtymässä.

Askeleensa on hyvä muutenkin opetella sovittamaan matkaan nähden.. vink vink ;), so. laskea vaikka omien askeltensa määrä/ 100 metriä. Urheilukenttä on hyvä paikka sen mittaamiseen. Sellaisia havaintoja tuli siis mieleen, että kun tekee lodjausjohtolankoja, niin:

    kulkusuuntien asteita ei pidä repiä hatusta, vaan pyrkiä kompassilla helposti suunnistettavissa oleviin

    siirtymät voi ilmoittaa vaikka poronkusemina, mutta pitäisi yrittää mahdollistaa kohtuullisen suora kulku kahden pisteen välillä

    välipisteet on hyvä "sitoa" aina varmuuden vuoksi johonkin selkeään maamerkkiin kartalla tapahtuvan pitemmän suuntauksen helpottamiseksi
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Ti Kesä 02, 2015 3:48 pm

Jep, joskus käynyt mielessä että jos joku turisti joskus noita AQ-bokseja etsimään eksyy, niin voi olla ihmettelemistä puuston käyttämisessä maamerkkeinä ylipäätään, kun kuulemma jossain (muistaakseni tosin Kanadassa) ei kuulemma arkikielen tasolla erotella havupuita toisistaan mitenkään.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ti Kesä 02, 2015 7:23 pm

Eksyisi nyt edes joku paikallinen.. :D

Maamerkillä tuli tarkoitettua tässä yhteydessä esim. kiveä, selkeästi erottuvaa rinnettä, niemeä tai vaikka lamparetta joka erottuu kartalta. Harvoin nuita puita on erikseen merkitty, elleivät ole esim. rauhoitettuja.

Toki niitä voi ja on hyväkin ripotella lodjaus-johtolangan vihjeinä reitin varrelle, kun sellaisenaan ne ovat varsin eksakteja (kunhan eivät tosiaan olla siellä 150 metrin päässä..). Mutta juu.. suurin osa ns. "tavallisista" 50-luvun jälkeen koulua käyneistä ihmisistä ei tunnista puita, ruohovartisista kasveista puhumattakaan. Ei tarvitse mennä Kanadaan asti. :?
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Su Kesä 07, 2015 3:48 pm

Niin no, ehkä ne tavoitteet pitää tosiaan ensin laittaa paikallisten tavoitteluun.

Tampereelta tuli haettua "Mustamakkara" komeista maisemista. Puulajit oli oikein, vaikkakin käsitys suuresta eri kuin boksin piilottajalla ja vihjeen laatijalla :? Kalliokieloja kukki pitkin rinteitä ja räksänpoikaset hyppi, oli oikein hehkeä aika vuodesta juosta boksien perässä.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ma Heinä 06, 2015 11:41 pm

Kesäkuun lopussa Mikkelissä "partiolodjaamassa"... :roll: .. mutta todennäköinen paikka sentään löytyi kolmen tunnin maaston haravoinnin jälkeen.. Ukkosmysrsky sivusuuntaisine kuuroineen sattui kohdalle, ei sentään kaatuvan puun alle jääty. :mrgreen: Muutama geokätkö ja yksi metsähallituxen ulkoilualue tuli tsekattua samalla. Eli ei kenkumpi reissu sitten kuitenkaan.

Eilen pudotettiin gätköhybridi Loviisaan = ei välttämättä mitään järkeä.. Varmaan listataan Akuun kuitenkin. Melko simppeli leima tuli veistettyä. Sopivasti katkesi tiikerikumista juuri tulitikkulaatikkoon (mahtava innovaatio.. :idea: ..heh) mahtuva. Stidiboxin päälle mustakeltaista varoitusteippiä pahvia tukemaan ja "älä ota" tekstejä jne. joka puolelle, myös kumiin itseensä. Toivottavasti "stamp" ei kuitenkaan käänny väärin vaikka ruotsiksi..

Ei laitettu mustetta mukaan turhaan sotkemaan. Lodjaajalla kun on toki omat musteet mukana ja musteettoman pyyhekumi-leiman pölliminen on jo aika tyhymää..

Pari muutakin leimaa on tullut veistettyä, -toinen on matkalla Loviisan seutuville historialliseen ja nimenomaan loota-lootan arvoiseen kohteeseen -öö- joskus? ja toiseen on idea valmiina, mutta paikka puuttuu.

Eli hidasta on, kovin on hidasta. Mutta etenee sitkeästi. :)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Ma Heinä 13, 2015 2:16 pm

ihmiskoira kirjoitti:
Eli hidasta on, kovin on hidasta. Mutta etenee sitkeästi. :)


Mihinkäs tässä kiire olisi. Hidasta on täälläkin.

Mutta tämä pakkasi huvittamaan:
http://itapuolentie.sarjakuvablogit.com/2014/09/22/59/
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Elo 02, 2015 12:15 am

-
Viimevuotisten lootien huoltoa. Ei muistanutkaan, kuinka kivoja juttuja sitä on tullut tehtyä. :) Vähän sääli, ettei ole harrastajia riittänyt..Tulipa otettua yhdestä unohtuneesta leimasta kopio (so.leima), mikä oli jostain syystä aiemmin unohtunut. Hmm. Kaiverrushommissa on ainakin tapahtunut kehitystä..

Yksi loota on myös jo "viittä vaille" valmiina Akussa + tuollainen hybridikin hakee paikkaansa:

Kuva
Tässä on (oli) kuva Gummy Bear: -hybridin leimasta/ rasian setupista.

...spoilataan nyt vähän etukäteen.., niin saa palstantäytettä (ja omasta leimasta on kyse). Poistetaan sitten joskus näkyvistä, kunhan nyt julkeentuu gätkönä jossain vaiheessa.

Ihan tavan geokätköjäkin on tullut tehtyä jokunen ja pari on niitäkin vielä julkeentumatta maastossa Itä-Uudellamaalla.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Su Elo 09, 2015 1:03 pm

Onpa soma leima.
Hiljaiselo jatkuu täälläkin, eipä töiltä ole paljoa kerennyt seikkailemaan.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Turhaa turinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron