2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

tekemisestä ja huollosta

2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Ti Huhti 14, 2015 5:22 pm

Mietin ensin, jatkanko noihin entisiin keskusteluihin, mutta päätin sitten korkata uuden kun vuosikin on vaihtunut, ja jos/kun on uusiakin harrastajia, on ehkä helpompi saada juonen päästä kiinni uudessa keskustelussa kuin vain ihmetellä vanhoja.

Eli siis tuo mystinen lyhenne PAL - kansainvälinen Plant A Letterbox Day, on 24. 5. 2015 niin kuin joka vuosi. Tapahtuman lanseeranneessa Atlas Questissa on jopa sekuntilaskuri kyseisen päivän alkuun... Tarjolla on tänä vuonna myös käyttäjien lanseeraama Re-plant A Letterbox Day, joka on oiva päivä uudelleenpiilottaa vanhat hukkateille joutuneet boksit tai huoltaa jo olemassaolevia, jos ei ole aikeissa piilottaa uusia bokseja.

Ja vanha tuttu Tontunpiilotuspäiväkin on näköjään tänäkin vuonna ohjelmistossa! Siis Plant A Gnome 21.6; eli sopivasti Juhannusviikonloppuna. Suomessa on sen verran rikas tonttuperinne, että täältä löytyy tonttumaisia paikkoja piilotella tonttuteemaisia bokseja.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ke Huhti 15, 2015 12:44 pm

Viime vuonna osallistuimmekin PAL:iin yhteensä kolmella lootalla Suomesta ja Tonttu-päivään yhdellä. Ihan hieno suoritus tällä väellä. Ja kaksi PAL-boxia on jo löydettykin..heh. Hyvä me. :)

PAL-päivään on boxi jo hieman yli idea-tason, so. laatikot valmiina, leima puuttuu, mutta tontun kanssa on vielä vaiheessa, -vaan eiköhän siihenkin osallistuta. 8-) Gätkö-hybridikin on aiheeseen liittyen jo maastossa, mutta se julkeentuu about wapuksi, eikäpä minkään sortin hybridejä tietenkään lasketa lodjuiksi tässä yhteydessä (!).

Re-plant a letterbox voisi onnistua meiltä.., kun Masalan asedman hybridi oli arkistoitava gätkönä melkein heti julkaisun jälkeen. Hybridin uudelleenistuttaminen lodju-lodjuna käy ainakin meidän etiikkaamme. Sitäpaitsi se tuli julkaistua Akussakin ennen eläköitymistään.. Jotain modifikaatiotahan se silti kaipaisi, - ja ihan oikean piilon sen perinteisemmän suomalaisen letterbox-mallin sijasta.. :) hmm.

Huoltamisen taas pitäisi olla päivänselvä asia.., lähes kaikkia löydettyjä boxeja on meillä huollettu jollain tavalla ja sen pitääkin kuulua lodjaajan toimiin osana harrastusta. Toistaiseksi ei ole olemassa kunnollista arkistointijärjestelmää tietymättömiin ja heikolle hapelle/ täysin ilman huoltoa joutuneille boxeille. Jenkkien istutusmäärät ja tyyli antaa ymmärtää lievästä hällä-väliä-meiningistä asian suhteen.. Tässä (arkistointi) suhteessa geokätköily on askeleen edellä käytännössä, vaikkakin lopullinen roskan maastosta poimiminen jää edelleen monelta harrastajalta tekemättä. Lodjaajien määrä suhteessa gäkkijöihin on kuitenkin hyvinkin luokkaa 1/5k, joten ongelma on toki valllan eri mittakaavassa.

Jonkinlainen "re-animate a letterbox"-day saattaisi olla kova jekku, -ottaisi puskisi jonkun ns. partiolaisboxin.. takaisin maisemiin. x) loota pitäisi nimetä: "To Hell And Back MMXV - [lootan nimi] tjms. mutta siis omalla tekijänimellä. Ehkä me voisimme tehdä sakujen tyyliin palsta-kohtaisia listauksia- jotka näkyisivät ensisijaisesti vain täällä.. Ja akuunhan voi listata myös ulkopuolella sijaitsevia johtolankoja.

Partiopurkilla randomisti kävijä sitten ihmettelisi, mistä on kysymys ja hakeutuisi palstalle? Lievää toiveajattelua.. mutta tällä hetkellä partiolaisten sivu kyllä ajaa enimmät harrastuksesta kiinnostuneet pois, ku iso osa listattuista jemmoista on uponnut suohon.. ihan kirjaimellisestikin. :mrgreen:

Vähän rönsyilee off-topicin puolelle taas, vaan haitanneeko tuo.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » To Huhti 16, 2015 6:10 pm

Viime vuonna osallistuin itsekin PAL-päivään yhdellä boksilla (joka meni hukkaan ja uudelleenaktivoitui vasta tämän vuoden puolella) - ja tonttupäivään jäi kokonaan osallistumatta, vaikka suunnitelmat oli hyvinkin suurisuuntaisia. Ehkä jopa liian suurisuuntaisia, joten josko tänä vuonna osaisi ottaa realistisemmin.

Re-animointi tyyliin kadonneitten partiolaatikoiden teemojen ja vihjeiden kaappaus kuulostaa hilpeältä! (Olen muuten melko varma, että esimerkiksi Pyhä Katariina-lodjussa pitäisi leimana olla joku sovellutus vanhasta kunnon Kaarinan vaakunasta.)
Olen jo pikkuhiljaa tottunut AQ:n nimittämiseen Akuksi, mutta mietin muuten hiukan aikaa, että mikäs palsta se Saku sitten on! Lopulta arvioin, että ehkä viittasitkin Saksaan? Sikäläisiä juttuja ei olekaan tullut seurattua, mutta toisaalta taittuu kielikin sen verran huonommin, että ehkei juuri siksi.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Pe Huhti 17, 2015 12:49 pm

lepaggoth kirjoitti:Viime vuonna osallistuin itsekin PAL-päivään yhdellä boksilla (joka meni hukkaan ja uudelleenaktivoitui vasta tämän vuoden puolella) - ja tonttupäivään jäi kokonaan osallistumatta, vaikka suunnitelmat oli hyvinkin suurisuuntaisia. Ehkä jopa liian suurisuuntaisia, joten josko tänä vuonna osaisi ottaa realistisemmin.


Juu, -laskettiin sinut mukaan "meihin", mutta ei se mitään, kovin suurta fibaa "tilastoihin" ei vielä määrällisesti synny, ellei sitten laske prosentteja.. Ja Olit kyllä mukavasti mukana inspiroimassa tonttuilua! Meillä taisi mennä melko tiukille tonttu-laatikon istutuksen kanssa kanssa.., mutta onnistuttiin kuin onnistuttiinkin.

Istutus-päivässä on toki negatiivisiakin puolia, mutta meidän mittakaavassamme saadaan lisää lootia aikaiseksi mukavasti, jos vaikka vain edes yhden saisi väkerrettyä. :)

Re-animointi tyyliin kadonneitten partiolaatikoiden teemojen ja vihjeiden kaappaus kuulostaa hilpeältä! (Olen muuten melko varma, että esimerkiksi Pyhä Katariina-lodjussa pitäisi leimana olla joku sovellutus vanhasta kunnon Kaarinan vaakunasta.)


Oikeasti tuo re-animointi on varsin hauska idea, vaikka puoliksi huumorina lipsahti mokoma. Itse aihehan antaisi mahdollisuuden melkoiseen kauhu-boxiinkin.. :shock:

Johtolanka on siellä lievästi sanoen lavea, niin rasian sijoittamisessa (esim. aka. metsähallitus..) ei pitäisi tulla ongelmaa. Suo itsessään ehkäisee tuhovimmaisimman myllerryksen ja tokihan lodjaaja on jo oletusarvoisesti ympäristöystävällisempi otus kuin monen muun lajin harrastaja. Hmm.. Tuusulanjärven Sarvikallion loota olisi myös mukava palauttaa haettavaksi, mutta etsinnät lipsahtavat siellä nykyisillä ohjeilla aika äkkiä suojelualueen puolelle.

..viittasitkin Saksaan? Sikäläisiä juttuja ei olekaan tullut seurattua, mutta toisaalta taittuu kielikin sen verran huonommin, että ehkei juuri siksi.


Saksaanpa hyvinkin. Saksan lodjut vaikuttavat tod. hienoilta.. Aika monet vihjailut on julkaistu *.pdf:nä, mikä lienee snadisti liioiteltua, -mutta pysyypähän ainakin teksti kasassa "älykkäämmälläkin" printterillä tulostettaessa. Ja josko joku palvelin kaatuu ja hävittää tiedostoja, niin se alkuperäinen on tallessa istuttajalla... jos on.. :roll: Ja hiemanhan tuo kieli kangertaa.. niin ei ainakaan tule ihan pakottavaa tarvetta kirjautua sinne häiriköimään. :P
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Pe Huhti 17, 2015 8:17 pm

ihmiskoira kirjoitti: Suo itsessään ehkäisee tuhovimmaisimman myllerryksen ja tokihan lodjaaja on jo oletusarvoisesti ympäristöystävällisempi otus kuin monen muun lajin harrastaja.


Tosin siinä on tietysti suon lisäksi se suosittu retkipaikka, ja ilmeisesti lähin geokätkökin on saanut jästikyytiä useammin kuin kerran...


Mitä taas tulee jännittävistä ulkomaanlodjuista haaveiluun, niin Riika Latviassa näyttää geokartalla tursuvan hybridejä (joista monissa on vihje myös englanniksi, jos ja kun lätti taittuu yhtä heikosti tai vielä heikommin kuin saksa), ja AQ-(turisti)bokseja on niin ikään. Jos siellä päin tulisi joskus matkailtua, niin johan pelkkien boksien etsimisestä tulisi turistikierros poikineen :D
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » La Huhti 18, 2015 11:39 am

Tukholmassa näyttää olevan hyvä läjä potentiaalisesti edelleen aktiivisia aku-lootia. Vaikka melko huono ennuste tuntuisi olevan heillä, -niin saattaisipa tuolta yhden elossa olevankin löytää.. Noita pompsahti näkyviin jossain vaiheessa. Mikähän niissä lienee restrictionin määrä, kun sitä ei tietenkään näy ja liittyykö se istutuksiin vai löytöhin, paha sanoa. :? Tuleekohan nuita vielä paljonkin näkyviin :shock: , kun ja jos löydöt karttuvat ja kirjatut ylittävät esim. sata? Eihän se jenkeissä ole mikään määrä löydettäväksi.

Without abandoned jne. 16kpl ja sen sellaisten kanssa 24 koko ruotsista. Osa listatuista on "Peeaa"-boxeja (ruotsissa n.10) ja yksi taisi olla Silent Dougin info-loota. <- Se olisikin etsästämisen arvoinen jos mikä!
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » La Huhti 18, 2015 7:09 pm

Tukholman lååtia onkin joskus tullut vilkuiltua sillä silmällä, koska niistä voisi irrota jopa jännittävämpää Päivä Tukholmassa-risteilyn ohjelmaa kuin käynnistä Kissanperseenmäellä (!). Ehkä pitää kysäistä siellä päin liikkuvalta kaverilta, onko yhtään AQ-bokseja löytynyt vai onko etsiskelyt rajoittuneet geopuolelle.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ti Touko 19, 2015 2:52 pm

PAL-purkeista toinen on istutettu, (joidenkin kannattaa varata aikaa sunnuntaille ja huoltaa vaikka polkupyörää etukäteen.., vink vink :mrgreen: ), toisesta puuttuu leima, mutta paikka sille on (Espoossa) hyvä ja idea varsin hilpeä. Siitä saattaapi tulla pikkuisen vaikeampi kyllä.. hmm. Ehkä tiedetty kaupunki ja annettu aihe auttaa ja josko sen mailin verran olisi etäisyyttä vain, -niin ei tarvitsisi ajatella (ehkä) mysteeri-lootana. Muutenkin on hieman epäselvää mikä on lodjun tapauksessa mysteeri.. ja mikä ei, hmm ja hmm.

Uudelleenistutuspäivän (näkyy muuten olevan eurooppalainen kansallispuistopäiväkin.. höh..) loota on myös periaatteessa istutusta vaille valmis. Varmaan samalla kertaa voisi nuo pudottaa. Täytyy miettiä josko sen suojaisi jatkossa vaikkapa mysteerigätköllä, -alue kun on ihan otollinen jemmaa ajatellen ja ennemmin tai myöhemmin sinne joku "kinder-muna" ilmaantuu muuten.

2015 tonttu ovat vielä vallan vaiheessa, tosin hauska kuva löytyi leimaa varten, -josko siitä hieman mukailisi.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » La Touko 23, 2015 8:16 am

Espoon loota ei toteudu tällä kertaa. Se tulee kyllä vielä, kunhan nyt kekkaa sopivan piilopaikan.

Sen sijaan julkaistuu toisena lootana Helsinkiin geokätkö-hybridi sellaisella hieman kokeellisella säädöllä.., -että gätkökuvaus julkaistaan geocaching-listauksen sijasta Garminin vähän epäonnistuneessa opencachingissa. Teknisesti se on siis kuitenkin hybridi. Mutta listaus vähentää sopivasti kävijöitä.

Kätkörasian mallista ja sijoituksesta johtuen lokivihkon materiaali tulee olemaan hänessä Rite-in-the-Rain -paprua, joten leimatessa saattaapi joutua odottamaan kuivumista tai sitten pitää käyttää jotain liuotinpohjaista mustetta. Leimasin on vielä veistämättä, vaan josko sen vielä illalla ennättäisi jostain Oitti-Hausjärven suunnasta palaillessa. Sinänsä simppeli kukka-aihe.. pitäisi onnistua -öö- puolessa tunnissa (kuuluisat viimeiset sanat ennen hermoromahdusta..). Loota pitää istuttaa yöllä joka tapauksessa.

Vielä pientä fiksausta kuvauksiin, niin eiköhän ne ole aamulla valmiina. Re-plant -lootan replanting siirtyy tod.näk. sunnuntaille. Siinähän ei ole ongelmaa kuvauksenkaan suhteen -vain hyvin pieni muutos loppujuoneen ja statuksen muuttaminen takaisin eläkkeeltä, niin homma on hänessä.

PAL-päivän aattoa! :mrgreen: Jännitys tiivistyy..
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2015 teematapahtumat (PAL, RAL jne)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ma Touko 25, 2015 6:05 pm

Huh huijaa ja selvittiinhän siitä sentään! :) Vähän näköjään aina aikaraja tökkii... oli sitten vaikka vuosi aikaa suunnitella ja toteuttaa. Vähän tuo Akun PAL-laskuri kenkkuilee.. ja "Etelä-Suomen" purkki tuli näkyviin vasta kun sen poisti kokonaan ja teki uuden samanlaisen tilalle.

Kuusiston "demoni" ei näy laskurihärpäkkeen linkistä älistettynä lainkaan, johtunee siitä että se meni laitteen laskeman päivän ulkopuolelle. Eli kolme (3) onnistuttiin Suomeen yhteensä, mikä on oikein hyvä! Hyvä me.

Uudelleenistutuskin onnistui meiltä (jee!), eli oikeastaan siis 4. Status muuttui po. replanted-hybridissä oikeaksi lootaksi, ja näin olle -ja noin ylipäätään tietyn logiikan sälyttämiseksi Helsingin boksikaan ei suunnitelmista huolimatta toteutunut lainkaan gätkö-hybridinä. Varsinainen pelipaikka kun on tukevasti "akkunain alla", -niin on edes noin periaatteessa mahdollista, että tiikerin valkoisesta pyyhekumista veistelty leimasin ei katoa ennenkuin yksikään lodjaaja sen löytää.

Nyt voi taas puuhailla ihan vapautuneemmin... esim työnimellä "Up Uranus" -kulkeva Espoon loota on taas lujasti työn alla.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Paluu Istutus ja hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron