"Slow caching"... :)

Jotain jorinaa

"Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Pe Kesä 06, 2014 12:44 am

No juu, ei sentään ihan katkennut karvaisempi koipi siellä Laajasalossa satehella pitkin kalliota pogoillessa, pelkällä säikähdyksellä selvisi. Sen verran tärähti kuitenkin, että kipeää ottaa aina alaspäin astuessa tai yhtään nopeammin kovalla alustalla kävellessä. Käytiin kuitenkin Parilla päivän gätköllä ja vielä päälle Bisassa ties kuinka monennen kerran puuttuvaa ykköstä etsästämässä. Ei löytynyt. Melkein voisi sanoa, että R.I.P. Täytyy varmaan lisätä tuonne asianmukaiseen osioon jossain vaiheessa..

Kuis etenee sen "Korpin" kanssa? :) Onko isompaa leimaa tiedossa.. Kumilla on kyllä tosi paha taipumus loppua kesken.. :mrgreen:

Jotain sarjaa on suunnitteilla.. Ja se "Black dog" nakata maastoon jossain muodossa. :roll: Saas nähdä.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Kesä 08, 2014 1:06 pm

Eilen kaakkoisessa Nuuksiossa kansallispuiston ulkopuolisilla ulkoilualueella parilla hitaammalla gätköllä noin paremman, so. lootan puutteessa. Pitäisiköhän vuokrata se kanootti.. 8-) Toinen samalla reissulla etsästetty -sen toisen järjestelmän- astia oli löydetty paria kuukautta vaille 3 vuotta takaperin viimeksi..

Vähän nuo luonnonsuojelualueet nyppii noin sijoituskohteina ylipäätään.., mutta tekijä on niitä harvoja asiallisia ja lienee ilmoittanut jemmasta alueita hallinnoiville tahoille. Muovirasian takia ei tuollainen 12 kävijää 7 vuodessa.. ole kuitenkaaan mitenkään ylivoimainen rasite luonnolle.. :) Mietittiin laatikon istuttamista, mutta kun mitään mahdottoman selkeää, "geoturvallista" ja ympäristöystävällistä paikkaa ei havainnoitunut ihan vaan randomisti kulkiessa, niin ei sitten. Nyt jälkeenpäin (niin aina) ajatellen yksi paikka oli kyllä melkoisen oiva..

Maastopyöräilijät olivat sotkeneet suojelualueiden kupeessa polkuja mönjäksi ja mössöksi.. :cry: ja ratsastajat hevostelleet pääväyliä kielloista huolimatta.. Perhokalastelijat olivat polttaneet taukotuvan, mutta laittaneet sentään uusia kalatuskieltokylttejä kokonaisen lammen ympärille.. mitähän lienevät sinne istuttaneet.. molskahduksista päätellen varmaan niitä Sipoonkorvesta tuttuja tiikeriahvenia.. :mrgreen: Asiaa enempää ajattelemattomalle tuo näyttäytyy suojelutoimenpiteenä ja rauhoituksena... :roll:) Paljon oli pyöräilijöitä pääväylilläkin liikkeellä.. eivätpä nuo juuri hidasta tai ilmoita tulostaan vaan syöksyvät ohi milloin miltäkin puolelta ihan varoittamatta.

Vali vali... Hyvin menee kun muistaa että nuo pääväylät ovat siis lähinnä liikennesäännöttömiä teitä ilman autoja (ts. varsinkin lasten jms. pienpetojen kanssa kulkiessa on syytä pysyä reunassa) ja että vähänkin kosteammalla kelillä muille kuin kalliopoluille erkaneminen saattaa äkkiä muuttua "mutapainiksi".

Kun suunnattiin loppuillasta skuugeen, niin Pirttimäessä oli jotkut junttien Blues-saunakemut ja palatessa joskus 1:30 yöllä oli paikalla romaneita kitaranuotiolla. Taisipa siinä vähän tyttäret säikähtää kun hypättiin yht'äkkiä pimeästä puskasta ja toivotettiin hyvää "illtaa" noin ohikulkiessa. :?
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Ke Kesä 11, 2014 7:13 pm

Korppi on nyt vetäytynyt lajitovereidensa Huginin ja Muninin kanssa ajatuksen tasolle - työkiireet on painaneet päälle sen verran, etten ole ehtinyt kaiverrella tai tehdä mitään muutakaan boksillista.

No, eilen sentään kävin pikaisesti maisemissa, joita joskus joulun tienoilla suunnittelin tontunpiilotuspäivän päämaastoksi - ja vasta pois lähtiessä iski mieleen, että hemmetti nehän olisi tontut pitänyt olla valmiina jo nyt, kun seuraavan kerran siellä tulee käytyä vasta ties koska ja varmasti vasta virallisen päivän jälkeen.
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » To Kesä 12, 2014 9:57 pm

Auts. :| Sääli kun olisi viikonloppuna voinut suunnata sinnepäin.Tai ainakin Juissin jälkeen, vaan ehtiihän tuota. Miksipä niitä tonttuja väkisin vääntämään. :) Tekee sitten kun siltä tuntuu.

Käytiin eilen ällistämässä Viikissä uudehkoa "Petäjäinen" -geoboxia.. Sääli paljon nähnyttä mäntyä.. Purkki on kiipeilyvarustuksen ja -osaamisen tai ainakin kohtuullisen pitkien tikkaiden päässä. Eli ei ihan oikea letterboxi sitten. Vieressä oli ihan hyviä ja kivoja paikkoja lodjulle, vaan minkäs teet. Merkattiin Akuun yritykseksi ja sellaiseksi se on kyllä vaarassa jäädäkin, kun ei taida ainakaan omaa geoapinaa uskaltaa tuonne lähettää..

Jonnekin Keuruulle ilmestyi juuri tosi kivan oloinen geoloota, vaan onhan se pikkuisen etäällä etsästysreviiriltä ja läntisen suunnan Rauma etäällä, vaikka toisaalta tuolla olisi potentiaalista lodju-lodjuakin tarjolla.. Hmm.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Kesä 22, 2014 10:49 pm

Vähän sitten hidastui lodjaus entisestään, kun ihmiskoira-mobiili sanoi sopimuksensa irti.. :| .. vaan josko jo ensi viikolla saisi uutta vanhaa kuljetinta alle ja vaikka jonkun lootankin leimattua jostain..

Saatiin sentään tehtyä kaikesta epätyypillisestä ja hankalasta säädöstä huolimatta The Tonttupäivä-eventin loota ja siitä tuli ihan kohtuullinen noin inspis-pohjalta vetäistynä; -5 tuntia oli vielä aikaa vuorokauden puolella, kun "tonttu" löytyi kirjahyllystä.. ja leima alkoi leikkautua, eikä loppusijoituspaikasta ollut mitään täyttä varmuutta. Idea putkahti ihan vahingossa, kiitos joukkoliikenteen reittien.. Sääli ettei ollut kunnollista kameraa.

Sellainen "bakteeri"-tyypinen leima tuli äkistettyä mikrokokoiseen boxiin. Sinänsä tuo pieni koko ei ole mikään ongelma muuta kuin leiman säilymisen kannalta. Ja tietty lokikirjankin riittävyys, jos jostain vaikka ilmestyisi yht'äkkiä 50 harrastajaa greipin kokoisine leimoineen.. :mrgreen: Ei sitä oikein mihinkään osannut kiinnittää, joten lilluu nyt purkissa irrallaan.

'Musta koira' odottelee edelleen sopivan paikan löytymistä. Käytiin haistelemassa suunnitelluilla mestoilla, mutta siellä oli parhaillaan jotkut luonnetestit tjms. menossa ja jäi taas vaiheeseen..

Myöhästynyttä Juissia!
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ti Kesä 24, 2014 11:19 pm

Uutta 'Frankensteinin auton' tapaista testailemassa ja samalla putosi myös uusi lodju itäiselle Uudellemaalle, kun löytyi kiva paikka. :) Täytyy vielä yrittää rakennella joku johtolangan tapainenkin. :| Sellaisesta tiikeri-kaupan valkoisesta kumista joskus taannoin räpelletty etäisesti leimaa muistuttava meni tuonne ja pieni punainen Versa Colorin mustetyyny kaveriksi.
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Ke Heinä 02, 2014 11:48 am

Toissapäivänä käytiin fixaamassa Kirkkonummen Kirkkonummen Gunnarsbyn Högbergetin virtauseroosioluolan geokätkö "Climb for a Stone". Ihan kunnainarvoisa wanhus (11v.). Tekijä kun on itse jollain pidennetyllä lomalla tjms. "kurssilla" ja alkupurkki oli päässyt mystisesti katoamaan. Tilalle oli ilmestynyt orthex-jäänalle 0,3 l jonka sisältönä oli pari palaa paperia ja kynä. Asiaa selvitellessä kävi ilmi, että kyseessä oli ilmeisesti paikallisen helluntaiseurakunnan "Royal Rangers" -kerhon "kätkö". Poimittiin mokoma pois (ei mitään tiedotetta tai vaikka leimaa, eikä purkkia oltu listattu millekään gätkö-saitille) pois ja lähetettiin heille s-postia aiheesta.

Eihän noita rasioita nyt voi ihan päällekkäin sentään laittaa.. varsinkaan jos pelipaikalla on jo jonkin sortin jemma. Vaan on sellaisiakin esimerkkejä toki ihan "virallisestikin" olemassa.., poikkeus vahvistaa säännön.

Ainakin yksi lodju näyttäisi tuhoutuneen suoran päällekkäisyyden takia.. Toisaalta jossain toisaalla gätkö joutuu jatkuvasti jästityksi, mutta melko lähellä ja huonommassa piilossa sijaitseva lodju on saanut olla rauhassa hyvän kymmenisen vuotta leimoineen päivineen. :shock:

Tuo em. "Kyrsälän" gätkö nyt tuli vaan mieleen, kun sen alkupisteen luolalta/ onkalolta löytyy sanalliset ohjeet loppupurkille,-ei siis tavan koordinaatteja. Ja itse luolallekin löytää kartan avulla. Leimaahan sieltä ei voi saada, mutta paikka luolineen ja kallioineen on mahtavan hieno ja itse etsintä tapahtuu käytännössä lodjaamalla. :idea: Jos kätköttäjän saisi kiinni ja astian adoptoitua, niin äkkiäkös tuo lodjuksi muuttuisi... :idea:

Bårgon boxi on edelleen johtolanka-hautomossa.. ja vähän on ollut laiskaa böxäämisen kanssa muutenkin noin runsaudenpulasta.. johtuen, kun Nuuksion jäljellä olevat ovat snadisti hankalia lähestymisen suhteen ja Liesjärvelle on matkaa. Raumallakin olisi tosiaan yksi oikea loota tod. näk paikalla.. Janakkalan seudulla käytiin kyllä viime viikonloppuna gätköilemässä, mutta Hämylinnan viimeinen metsästämätön loota "unohtui" sitten tarkistaa sillä reissulla. Asiaan saattaapi vaikuttaa se, että noin oletusarvoisesti se on tietenkin kadonnut.. Mikkelissä olisi gätkö-boxeja hyvä läjä, pari ihan kivan oloistakin mutta viimeksi sinne suunnatessa auto hajosi.., joten saas nähdä koska uskaltaa taas. :mrgreen:
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja lepaggoth » Su Heinä 06, 2014 10:55 am

Eilen tuli taas piipahdettua Satakunnassa, mutta lodjut sattuivat jäämään matkareitin katvealueisiin, joten tällä kertaa matkan varrelta löytyi vain niitä tavallisempia geokätköjä. Tai oli niissäkin joissain varsin lystejä ja yllättäviä toteutuksia. Tosin yhdestä löytyi vaihtotavarana pyyhekumeja - ei ihme, että pyyhekumeihin kaiverretut leimat viedään :shock:
lepaggoth
 
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 17, 2014 8:19 pm

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » Su Heinä 06, 2014 4:46 pm

Alkoi lodjun puutos jo vähän ahistaa ja käytiin siihen tarpeeseen "poimimassa" kaksi vielä löytämätöntä metsähallituksen lootaa Liesjärveltä. 'Kuikka' löytyi mukavasti, tosin 170 m oletetusta. Sehän nyt ei näissä hommissa ole matka eikä mikään.. :mrgreen: 'Pyy'kin löytyi pimeässä ryteikössä puolisen tuntia tämän vrk:n puolella 350 m kartalle merkitystä justiinsa pikkuisen ennen luovuttamista. Melkoisesti oli myrsky kaatanut puita valitulle reitille.. Polun varrelle sattui todella paljon kiiltomatoja.Vai maahisetko ne siellä tietä valaisivat. :)

Samaa settiä olivat kuin nuo muutkin alueen jemmat, paitsi ehkä pikkuisen paremmassa kunnossa, liekö ehkä huollettu jossain välissä ainakin kiinnityksen suhteen. Kuikan vieraskirjaan oli kirjoitellut sama huumoripöpi kuin -olikohan se 'Vasaan'- säännöllisesti ohkulkureissuillaan ja nopeastihan se tuollaisesta täyttyy. Kävijöitä on piisannut jonnin verran, mutta muita leimanneita ei ollut Wisconsin Hikerin ja Martini Manin lisäksi..

Sielläpä jossain metsähallituxen tiluksilla olisi ollut päivemmällä heinätalkoot, mutta ohitettiin ne onnekkaasti. Paluumatkalla etsästettiin vielä läjä gätköjä Somerniemeltä. Oltin kotiluolassa jo about aamukahdeksan pintaan, ja ilma alkoi vasta lämmetä siinä puolisen tuntia aikaisemmin, niin ei ollut kuumuuudesta haittaa etsiskellessä.

Juu niin se Porvoon lootakin saatiin jossain vaiheessa julkaistua. :)
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: "Slow caching"... :)

ViestiKirjoittaja ihmiskoira » To Heinä 10, 2014 4:30 pm

Eilen lopultakin jo kauan suunnitellussa suunnassa -Heinola-Kouvola-Mäntyharju-Mikkeli-Juva- käkköilemässä ja paikallisia LB-crossovereita etsästämässä. Kun oli 9. päivä, niin löydettiin sen kunniaksi 9 hybridiä, mikä on ihan hyvä saldo yhdelle päivälle. Yksi (Mikkelin aakkos-Ä) jouduttiin säätämään alkuun suunnan saamiseksi paikallistuntemuksen puutteessa multikätkön varmistuksella, mutta muut mentiin puhtaasti lodjaamalla.

Paikallinen tiedossa oleva lodjaus-lodju "unohtuI" tarkistaa lievän epämääräisyytensä vuoksi ja siirtyi johonkin toiseen kertaan. Aika tavalla johtolangan mukaisessa paikassa kyllä käytiin yhdellä harhaharetkellä.. :mrgreen: Seuraavaksi lähin ja oletetusarvoisesti vielä hengissä oleva oli liian kaukana ja noin paluumatkan suhteen suurehkon mutkan tekevässä suunnassa.

Suositeltavia ja mukavia lodjattavia gätköjä: Heinola: 'Tarzan's Lunch Box' / Juva: 'Kirnussa', 'Kidassa' / Mikkeli: 'Kakaraniemessä Kerran...', 'Viertä Veden', 'Home Of Cro-Magnon'

Yhdessä ei ollut leimasinta lainkaa, noin alun alkaenkaan.. ja yhdessä leimasimeksi oli tarkoitettu pulloaihion korkkiin raaputetut viirut (ei oikein toiminut..). Yhdessäkään ei ollut itsekaiverrettua leimasinta ja kahdeksasta leimasimesta vain komea itseleimautuvaa oli käytetty. Yhteen vieras- eli gätkössä tietty -lokikirjaan oli leimattu kaupan mallia olevalla leimasimella jonkun porukan käynti ja pari pitemmän linjan käkköilijää oli leimannut travel-bug-leimasimella, muuten pääsi leimaamaan ihan ensimmäisenä. Yksi lokiliuska oli tosin mallia *nano' ja pienestäkin leimasta jäi vain pari vihreää raitaa ja vissiin kirjain "I-kirjain" näkyviin.. ihan tunnistettavahan tuo lienee... :roll: Joku oli sijoitettu 'kohtuullisen' lähelle rauhoitettua luontokohdetta ja toinen oli "lodjaus-etiketin"-vastaiseti geoterrain-arvon maastossa "4,5", - tehtävään soveltuvan apuvälineen käyttö tosin auttoi.

Tuli samalla (ehkä) opittua taas jotain johtolangoituksestakin, sillä useammassakin gätkössä johtolanka toimi alussa erinomaisesti, mutta hajosi sekavaksi lopussa. Jossain taas oli määritelty niin paljon havainnoitava kohtuullisen lyhyelle matkalle, että se hämäsi ihan turhaan etenemistä. Liika paikallistuntemuksen vaatimuskin tekee johtolangan seuraamisen vaikeaksi, jollei käytä ohjeistuksessa yksiselitteisiä paikannimiä. "Viimeinen puu" -tyyppiset vihjeet myös hämäävät hidastavat jonkin verran..

Reissulla löydettiin kesän ekat kanttarellit, poimittiin pikkuisen mustikoita/ mansikoita ja bongattiin teerikukko samoilta apajilta. Kivoja jänniä paikkoja näkee myös näin tiettyihin kätkötyyppeihin (geolodju) tähdätessä, vaikka toki tuosta matkalta myös joku muukin kohdalle osunut geokätkö poimittiin, muttei kuitenkaan varsinaisia turistirysiä.

Seuraava pitempi reissu suuntautuu ehkä länteen ei tiedä josko mihinkään Raumalle asti jaksaisi, mutta josko vaikka istuttaisi kun ei oikein tahdo riittää etsästettävää.. :idea:
- jees, box -
Avatar
ihmiskoira
 
Viestit: 116
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Paluu Turhaa turinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron